Modify

Opened 8 years ago

Closed 7 years ago

#1087 closed bug (test_in_newer_version)

(Picasa) uploader problems (combined with motion4fon)

Reported by: matthijs Owned by:
Priority: normal Milestone: Firmware 2.3.7.0
Component: fon-plugin-picasa Version: 2.3.7.0 beta1
Severity: unknown
Cc: herrsmoking@… Hardware: both

Description

On the forum, the following report was written:

I use Motion detection plugin from oldman.

This plugin all works fine. It places jpg pictures of webcam in the picasa directory. (or flickr, depends how you configure it)

But, the images are not uploaded to picasa(google photo's) (google username & password are ok) Also the done subdirectory in picasa directory stay empty.

In the beginning it did work. Sometimes i login on fonera2.0n with ftp client. And then i remove the pictures from storage (here a 8GiB usb memory fat32).

I delete all pictures except the last one(most recent). I delete them from picasa directory.

So the motion detection plugin seems to work, but uploading fails. Any idea how to solve this.

Oh reboot don't make a difference, still doesn't upload, even a reboot by power disconnect don't work..

If i manually add a picture to picasa directory, then it doesn't upload to picasa (google photo).

Strangething is, it did work in the beginning, google password and username are ok.

The pictures add by motion plugin are ok, if i download them to computer and see them with image viewer, then it look ok.

When i login with browser to fonera2.0n, and click the picasa uploader icon, then i see all images are....waiting.

Below that list i see authentication, i just reenter username and password of goole. Still don't upload from picasa directory to Google photo's(picasa) website.

Username & password is 100% ok.

It seems there are some problems with the Picasa uploader. I seem to remember a report about problems with the other uploaders as well (but I couldn't find that other report just now).

Attachments (0)

Change History (5)

comment:1 Changed 8 years ago by matthijs

  • Status changed from new to investigate

comment:2 Changed 7 years ago by matthijs

If i manually add a picture to picasa directory, then it doesn't upload to picasa (google photo).

#1072 / #495 describes that uploading files through FTP manually does not trigger an upload, so possibly this is why this does not work for the original reporter here.

comment:3 Changed 7 years ago by matthijs

  • Status changed from investigate to infoneeded

I suspect that r2079 might fix this issue. Could you perhaps try the latest firmware from svn to confirm if the issue still occurs? You can download a pre-built firmware image from here: http://download.fonosfera.org/auto-builds/fon-ng/fon-ng-r2085/

comment:4 Changed 7 years ago by matthijs

Trying the beta3 release would also help:

http://blog.fonosfera.org/2370-beta-3-released/

comment:5 Changed 7 years ago by matthijs

  • Resolution set to test_in_newer_version
  • Status changed from infoneeded to closed

I'm closing this issue for lack of a response. If this issue is still relevant, feel free to leave a comment.

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed The ticket will remain with no owner.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.